19 Mart 2023 Pazar

Fransa Aile Birleşimi Vizesi

MERHABA , dersen ki ben bunca yaziyi okumayim varsa video linki gonder. Buyurun kanalda da anlattim. Video hizini 1,5 yapip izleyin. :)       https://youtu.be/7985J-4Iewk
Fransa Aile Birlesimi vizesi icin arastırma yaparken video ve bazı bilgilere ulastım fakat cogu bir veya iki sene onceye ait bilgilerdi. Youtube kanalimda guncel haliyle bir icerik yayinladim ve blog yazisi da olusturmaya karar  verdim.

Bizim hikayemiz 2019 Mayis ayina dayaniyor. Esim Fas' ta calisirken ve biz ailece Fas' ta yasarken esime Fransa' dan is teklifi geldi. O Fransa' ya gitti , biz Fas' ta islemler icin bekledik. Esim 18 ay calistiktan sonra Ofii Fransa' dan hazirlamasi gereken belgeleri ogrendi. Aile birlesimi icin kollari sivadik. Esim 2020  sonu dosyamizi hazirladi ve Ofii ye teslim etti. Dosya 6 ay icinde kontrol edilir normal sartlarda . 2021 Ilk aylari esim Fas' a yanimiza ziyarete geldi. Korona patladi, Fas sinirlari kapatti ve esim Fas' ta mahsur kaldi. Dosyamiz bu arada incelenmis ve eksik belgeyi temin edip, teslim etmemiz istenmis bunu ogrendik. Fas' ta tercume yaptirip Fransa' ya OFII ye gonderdik. Belge kabul gormedi ve dosyamiz yandi. GECMIS OLSUN.

18 Ay boyunca hic Fransa ya esimin yanina gitmedik mi ? 

Turist vizesi ile Fransa ya gitmeyi denemedik fakat geri donmezsiniz diyerek red verdiler. Aile birlesimi dosyaniz sistemdeyken de turist vizesine basvuru yapmak mantiksiz . Kesin red verirler dedi bir vize merkezi. Ne mi yaptik? 
Fas' tan Turkiye' ye tasindik ve herseye yeniden basladik. Malumunuz kendi ulkemizde beklemek cok daha moral ve motivasyon olacakti. 

Esim 2021 Kasim ayi gibi tekrar dosyamizi hazirladi ve Ofii Fransa' ya teslim etti. Dosyanin kontrolu yine 6 ay surdu ve her zamanki gibi yine bir sorun buldular. Bir belge varmis ki net degilmis goruntusu. Turkiyeden temin edip Fransa' ya esime gonderdim ve ofii ye teslim etti. Bir mudddet sonra dosyamizin tamam oldugu maili geldi. Bilmiyorum belki de posta gondermislerdir. Gecmis zaman ama bir sekilde bunu bildirdiler . NIHAYET !

Tum bunlarin olmasi bitmesi 2022 Temmuz u bulmustu. Ev ziyareti kismina gecmesi gerekiyordu artik Ofii calisanlarinin. Agustos ayi geldi catti ve esim tatile cikti, Turkiye ye yanimiza geldi. Onun gelmesi ile ofii den de esime mail geldi. Evinizi ziyaret edecegiz ! Bu arada esimin belgeleri verdigi bolge Yvlines an itibariyle yasadigi adres Fransa' nin kuzeyi oldu, Yani adres degisti. Oncelikle esim tatilde oldugunu daha sonra da ev adresimizin degistigini paylasti. Yetkili kisi ev adresinin dosyayi verdigimiz bolgede olmasi gerektigini belirtmesi ile biz yine stres olduk. Fransa da 1 kiralik ev, Turkiye' de 1 kiralik ev ve simdi de Fransa' da ikinci kiralik ev ekleniyordu masraflara.

Tatil bitti ve esim Fransa' ya gitti. O bolgeden ev aradi, kolay olmadi ama buldu sukur. Adresi bildirdi ve Ekim 2022 ortasi ev kontrolu  gerceklesti. Yine sonucu bekledik bir muddet. 1 cocuklu aile icin eviniz kac m2 , cocuk odasi var mi?, evde esya var mi? kisaca hepsine bakmis memur. Ziyaret kisa surmus esim oyle anlatmisti. Bir ay olmadan ev kontrolu ile ilgili olumlu sonuc aldik. akabinde finansal durum kontrolu basladi. Esim kendisinden istenen belgeleri teslim etti. Bulundugu bolgedeki yetkili onayladi ve imzaladi once . OH! dedik ve akabinde O bolgenin daha ust duzey yetkilisinin onayi ve imzasina sunuldu belge derken sonuca baglanmasi 2023 Subat ayini buldu. 

Geriye sarip hatirlarsak 2021 Sonu verilen dosyaya 2023 Subat ayinda cevap geldi. Bir seneden biraz fazla zaman gecti kisaca. 

Esime ve bana mail geldi. Fransa' da dosyaminizin onaylandigi ve Ofii nin talep ettigi belgeleri hazirlamam isteniyordu.



 Vfs globalden Istanbul dan  randevu alip, belgelerimizi teslim etmem gerekiyordu.  

Noter onayli, tercumeli olan belgeleri apostil yaptirdim kaymakamlikta . Istenen belgeleri harfiyen hazirladim ve esimden istenen belgeyi de esim Fransa dan gonderdi. Vfs sistemine esim Fransa dan benim adima kayit oldu ve randevu aldi cunku ulkemizden girmek neredeyse imkansizdi. Kayit olurken vfs nin servis ucretini kartla oduyorsunuz. Premium Lounge servis yani VIP servis almak isterseniz onu da ekstra ekler ve odersiniz. Biz aldik ve faydasini gorduk.  VIP 1200 TL VFS standart servis ucreti  40 Euro (807 TL)tuttu. Tabii ki bunlar doviz bazinda oldugu icin o gunun kurundan  TL olarak hesaplandi. Tarih ve kur degisimine gore bu rakamlar  degiscektir. 

15 Mart 2023 Tarihinde VFS globale gittim ve belgeleri teslim ettim. Seyahat saglik sigortasi ve ucak bileti istenmedi. Aile birlesimi yapacak Turk vatandaslari Konsolosluga ucret odemiyor dediler ve yanimda hem kizin hem kendim icin goturdugum 99 Euro yu almadilar.  Bu yazdiklarimi videoda ayrintili anlattim.  Belgeleriniz tamam dediler. Bundan sonraki asama ofii nin saglik muayenesine cagirmak ve daha sonrasinda ise Fransa Konsoloslugu ile Fransa valisinin iletisimi. 3 ayda sonuc alan oldugu gibi 1 veya 2 senede de sonuclanan dosya varmis. Gelismeler oldukca aktaracagim.


                                                         https://youtu.be/7985J-4Iewk



Gorusmek dilegiyle, hoscakalin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder